Parkeren en openbaar vervoer

De Frederik Hendriklaan is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. In de straten rondom de Frederik Hendriklaan kun je tot 13.00 uur gratis parkeren, daarna voor €2,50 per uur. Kom je met de trein? Pak dan vanaf Den Haag Centraal tram 17 (richting Statenkwartier) of stadsbus 24 (richting Kijkduin). Vanaf Den Haag Hollands Spoor stap je in tram 11 (richting Scheveningen Haven) of tram 17 (richting Statenkwartier). De actuele status van de trams en bussen vind je op htm.nl of plan je route op 9292.nl.

In de buurt is meer te doen

De Fred ligt vlak bij het strand: in vijf minuten loop je van de winkelstraat naar Scheveningen. Een dagje shoppen combineren met een flinke dosis Haagse cultuur? Je bent zo bij de koepelbioscoop Omniversum, het Kunstmuseum, Museon, het World Forum Theater en Madurodam. 

Omniversum

Ideaal als het regent, maar zelfs met mooi weer de moeite waard! Omniversum is een grootbeeldfilmtheater waar je films op een koepelscherm van 180 graden beleeft. Een bioscoop zo groot als een half voetbalveld en met geluid zo scherp dat het door je lichaam trilt: zo heb je een film nog nooit gezien.

Kunstmuseum Den Haag

Alleen het gebouw is al verbluffend. Een paleis in art-decostijl, ontworpen door Berlage. Het Kunstmuseum is met zo’n 160.000 moderne en hedendaagse kunstwerken een van de grootste in Europa. Kunstliefhebber of niet, dit museum is voor iedereen leuk.

Madurodam

In één middag alle highlights van ons land bekijken? Dat kan – in miniatuur. Bijzonder om te zien, maar er is ook genoeg te doen. Kruip in de huid van een piloot en vlieg met KLM over Nederland, of ga terug naar de zeventiende eeuw en vaar met een fluitschip naar Nieuw-Amsterdam – nu bekend als New York. 

World Forum Theater

Een groot multifunctioneel theater waar allerlei evenementen worden georganiseerd: van musicals en theaters tot comedyshows, concerten en festivals.

Vanaf Den Haag CS

Tram 17 – richting Statenkwartier

Citybus 24 – richting Kijkduin

Citybus 21 – richting Scheveningen Noord

 

Vanaf Den Haag Holland Spoor

Tram 11 – richting Scheveningen Haven

Tram 17 – richting Statenkwartier

Citybus 28 – richting Zuiderstrand Theater

Citybus 28 – richting Station Voorburg

De Fred voor expats

Lees meer

De Fred voor kinderen

Lees meer
Shopping treasures
De Fred footer logo