Home Made Market

Afgelopen zondag 5 juli is de derde editie van de Home Made Market XL gehouden op de Fred in Den Haag. Xl staat natuurlijk voor "extra large" en dat was deze editie van de Home Made Market dan ook werkelijk. De Fred stond van Noord (de Prins Mauritslaan) tot Zuid (Het Frederik Hendrikplein) bomvol met fantastisch leuke Home Made kraampjes, gezellige terrasjes, leuke nostalgische attracties en geweldige live muziek op het podium en tussen de kramen. Het was weer een geweldig succes!

Dat Den Haag een bron is van creativiteit en ondernemerschap bewijst de Home Made Market, ooit begonnen als jaarlijkse lifestyle-markt in het Zeeheldenkwartier. Het unieke Home Made concept is onder initiatief van buurtbewoners- en lokale ondernemers uitgegroeid tot een lifestyle-evenement waar mensen uit de hele stad en omstreken van komen genieten. De markt toert sinds 2011 jaarlijks door de stad en is te vinden op het Lange Voorhout (eerste zondag april) in het Hofkwartier (eerste zondag juni), de Fahrenheit (3de zaterdag juni), het Statenkwartier (eerste zondag juli), Oud Rijswijk (eerste zondag augustus) en Belgisch Park (eerste zondag september).

Het evenement heeft inmiddels veel online en offline volgers uit heel Den Haag en omstreken. Op facebook bleek in de week voorafgaand aan het evenement al dat ruim 1.000 bezoekers konden worden verwacht. Dit aantal is in werkelijkheid ruimschoots overstegen. De vibe online en offline voor dit evenement is bijzonder “gezellig”. De Home Made Market is echt een dagje uit en een geweldige ontmoetingsplaats voor de vele nationaliteiten in het Statenkwartier.

Het aanbod is breed; eten, mode, kunst, interieur design, sieraden en accessoires, vintage, en zelfs workshops, life muziek en theater, maar één ding staat centraal: alles wat de markt biedt is uniek, geproduceerd in kleine oplagen of handgemaakt. Ook voor de allerkleinsten is er een uitbundig activiteitenprogramma, waaronder spelletjes, poffertjes bakken, knutselen, pony ritjes, een Bunji trampoline, een schattig Nostalgisch molentje voor de allerkleinsten en natuurlijk de Grote Zweefmolen voor jong en oud!

De weersvoorspelling voor afgelopen zondag zag er beroerd uit, maar gelukkig bleef het tot half vijf droog. Tot half vijf was het geweldig druk op de Fred met bezoekers uit heel Den Haag en omstreken. Nadat de regen begon is de Home Made Market helaas vroegtijdig beëindigd. Alleen de Zweefmolen bleef tot na 6 uur nog liefhebbers trekken, zelfs in de regen!

De organisatie van het evenement is in handen van Fresh Events, een Haags evenementenbureau dat zich specialiseert in gratis toegankelijke publieksevenementen. Maar Home Made Market is meer dan een markt alleen; het biedt kleine creatieve ondernemers een platform, en bezoekers de mogelijkheid om in aanraking te komen met unieke lokale producten en diensten.

 

Voor meer informatie:

http://homemademarket.co.nl

http://www.freshevents.nl

Fresh Events tel: 070-3384400