Eind vorig jaar is het kleinste restaurant van onze laan helemaal gerenoveerd door nieuwe eigenaren Daniella en Diana Siem. En per 7 maart starten ze met de lunch. Tijd voor een bezoekje!

 

toko intro

Toko Sawa, al jaren een bekend gezicht op onze laan èn ver daarbuiten, heeft in onze contreien een gerenommeerde naam opgebouwd. Per mei 2019 hebben de zusjes Daniella (31) en Diana (28) Siem de toko overgenomen.


Familiebedrijf
De familie van Daniella en Diana zit al meer dan 40 jaar in de horeca – in de Indonesische keuken welteverstaan. Los van het runnen van hun eigen restaurant verzorgden hun ouders ook gerechten voor derden, waaronder Toko Sawa. Nu de toko van hun dochters is, koken ze àlle gerechten.

 

Danielle en Diana waren in eerste instantie niet van plan om in de voetsporen van hun ouders te treden. Daniella: “We hebben allebei gestudeerd, vooral op aanraden van onze vader die liever niet zag dat we de horeca in gingen. Ik heb Internationale ontwikkelingsstudies en Psychologie gestudeerd en ben daarna beleidsadviseur bij het UWV geweest en Diana heeft International business en management gedaan en is financieel adviseur bij de ABN AMRO geweest. Maar na een aantal jaar wisten we toch wel dat dit het niet was, en hebben we onze banen opgezegd. Het was een spannende beslissing, maar ik vind het belangrijk om je hart te volgen.”

 

Diana: “Toen hebben we onze vader verteld dat het tijd was om datgene te gaan doen waar we altijd stiekem wel van hadden gedroomd. Want als er ergens een leeg pandje stond gingen we even kijken, of in restaurants verzamelden we goede ideeën.”

 

De eerste keer dat Daniella en Diana de toko zagen waren ze gelijk verkocht. Diana werd verliefd op de knusheid van de zaak en Daniella was gecharmeerd van de locatie: “De Fred staat bekend om het gezellige, met net andere winkels dan standaard. Het authentieke karakter van de laan is heel fijn.” En in mei 2019 was het eindelijk zover: de zusjes werden eigenaar van Toko Sawa.

 

 toko naar buiten 2 recht

 

Veranderingen
Daniella en Diana hebben een eigen draai gegeven aan het zaakje. Het assortiment is uitgebreid met smaakvolle en pittige gerechten. De specialiteiten zijn nog steeds de saté ajam (kipsaté) en rendang. Naast vleesgerechten heeft Toko Sawa ook veel vegetarische en veganistische gerechten, de Indonesische keuken leent zich hier bij uitstek voor. En de rijsttafel is ook onderdeel van het assortiment: allerlei verschillende gerechten die je samen kan delen – de Indonesische tapas als het ware.
 


Toko Sawa heeft ook een vernieuwde uitstraling. De zusjes vertellen: “We zijn in november drie weken dicht gegaan en met behulp van familie en vrienden hebben we gerenoveerd. We hebben nieuwe meubels, de vloer is vervangen en we hebben dit nieuwe plafond aangebracht. We zijn nog niet helemaal klaar, maar de eerste stappen zijn gezet en het is echt een verbetering!”

 

Per 7 maart open voor lunch
Ook een verandering zijn de verruimde openingstijden per 7 maart, want dan gaan ze eindelijk open voor de lunch (hier was al geruime tijd veel vraag naar)! Tot die tijd zijn ze open van 16-21 uur, maar vanaf 7 maart is Toko Sawa zes dagen per week geopend vanaf 12 uur (zondag gesloten). De lunchgerechten zullen o.a. bestaan uit zoete en hartige Indonesische snacks, Indonesische broodjes en warme maaltijden.

toko collage

 

Voor Daniella en Diana is hun nieuwe avontuur alles wat ze hoopte dat het zou zijn en ze zijn heel blij met hoe het gaat: “Je bent als ondernemer met zoveel verschillende dingen bezig en dat is uitdagend. Aan de ene kant zijn we continue bezig met innoveren. Het is geweldig om nieuwe inspiratie op te doen en je eigen ideeën uit te voeren. Aan de andere kant geeft het harde werken op de werkvloer voldoening als onze klanten genieten van het eten. Persoonlijke aandacht voor onze klanten vinden we belangrijk en wat onze dag maakt zijn de leuke gesprekken die daaruit voortkomen.”

 

Artikel geschreven door Sandra Rovers van i-organize.it.