Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in ons winkelgebied. Blik samen met ons terug op 2019!  


Nieuwe laan
Na de afgelopen jaren druk te zijn geweest met de voorbereidingen van de herinrichting van onze laan, was het dit jaar dan eindelijk zo ver: ons winkelgebied werd vernieuwd! In mei ging de eerste schop in de grond en in oktober is het eerste deel van de vernieuwde laan opgeleverd. En wat is het mooi geworden, met o.a. een granieten loper die vrij van obstakels is en volop ruimte biedt aan het winkelend publiek, een 30-km zone voor het rijverkeer, prachtig nieuwe bestrating die past bij de rijke lokale architectuur, mooie lantaarnpalen, meer ruimte voor laden/lossen zodat dubbel parkeren niet meer voor hoeft te komen, en meer fietsparkeerplekken. We zijn er heel blij mee en vinden het ontzettend mooi geworden.

herinrichting 1

herinrichting 22

herinrichting 33

 

Bij een nieuwe straat hoort een nieuwe huisstijl, dachten we. Vandaar dat we begin oktober, met de heropening van het winkelgebied, gelijk onze nieuwe logo hebben gepresenteerd. Om dit te vieren en ruchtbaarheid aan te geven rijden er sindsdien twee De Fred-bussen door Den Haag tot half oktober 2020.

 

herinrichting

Nu is het alleen nog wachten op de herinrichting van het noordelijke deel van onze laan, die zal plaatsvinden wanneer het tramtracé wordt verwijderd. We verwachten dat dit over uiterlijk 2 jaar gerealiseerd zal worden – we kijken er naar uit!

 

Evenementen

Ondanks dat De Fred een aantal maanden in een herinrichting zat dit jaar, hebben er toch verschillende topevenementen plaatsgevonden in 2019.

 

koningsdag 


Koningsdag was zoals altijd weer een feestje op onzer laan! Gelukkig vond dit net voor de herinrichting plaats, zodat we het in volle glorie hebben kunnen vieren. De meest drukbezochte vrijmarkt van de stad, een kermis voor de kleintjes op het plein en vele attracties en kraampjes ter vermaak van jong en oud. Tot komende Koningsdag, zouden wij zeggen!

 

le petit marché


Nieuw dit jaar was de Petit Marché afgelopen juli. Tijdens de herinrichting was er geen plek voor een zomerevenement op de andere delen, vandaar dat dit evenement zich beperkte tot Fred-noord. En wat was het gezellig: kraampjes van onze eigen ondernemers én ondernemers van buitenaf die ons assortiment goed aanvulde, en activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. Zeker voor herhaling vatbaar wat ons betreft!

 

halloween


Dit jaar voor de tweede keer op De Fred: Halloween! Na het overdonderende succes van vorig jaar kon het dit jaar natuurlijk niet uitblijven. En ook dit jaar was het weer een ge-griezel en ge-horror van jewelste op onze laan, met o.a. de Spooky Tour en allerlei enge figuren die onze laan bevolkte op deze spannende avond. De snoepjes blijven natuurlijk wel het allerleukste…

 

sinterklaas


Zoals altijd kwam Sinterklaas met zijn Pieten in november weer naar onze laan. Allereerst werd hij groots onthaald tijdens de intocht vanuit de haven. En twee weken later nam hij nog een keer extra de tijd voor ons winkelgebied door een hele dag een bezoek te brengen en langs te gaan bij verschillende van onze ondernemers. Natuurlijk mocht iedereen die dat wilde zijn of haar schoentje weer zetten en kon deze gevuld en al weer ophalen.

 

black friday weekend 


Het tweede nieuwe evenement op De Fred dit jaar was het Black Friday Weekend. Prachtige steltlopers, Rembrandt van Rijn en een Drag queen boden dit onderhand traditionele aanbiedingsweekeind extra cachet. Verder was er het hele weekeind de Golden Ticket Actie, waarbij mooie prijzen te winnen waren.

 

disney family 


En onderhand ook niet eer uit het straatbeeld weg te denken tijdens de kerstperiode op onze laan: de Disney kerstfiguren. De één loopt er mee weg, de ander vindt het niks – feit blijft dat ze altijd weer zeer veel bekijks trekken en een fantastisch foto-moment bieden voor de kinderen. Wij zijn er blij mee en vinden dat ze onze laan extra feestelijk maken tijdens de laatste maanden van het jaar!

 

happy new year

 

Dan rest ons nog jullie allemaal een gelukkig 2020 te wensen en tot in het nieuwe jaar op De Fred. Proost!

 

Artikel geschreven door Sandra Rovers van i-organize.it.