Afgelopen maanden zijn er twee unieke lifestyle-winkels geopend op De Fred, we gingen bij beide langs voor een kennismaking!  


WAUW Warenhuis
Op zes oktober jl. opende Eva Kraus haar tweede vestiging van WAUW Warenhuis op Frederik Hendriklaan 141 (de andere zit in de Piet Heinstraat). Ze houdt er niet zo van om haar winkel te veel te omschrijven, maar mensen worden blij wanneer ze in haar winkel komen: “Ik word dagelijks overspoeld met complimentjes – en dat is de basis van alles, heb ik geleerd. Het is een feelgood-winkel, je zintuigen worden geprikkeld. Ik wilde een winkel waar mensen ‘wauw’ zeggen als ze binnenkomen…, en dat hoor ik iedere dag! Dat heeft ook te maken met de niet-traditionele, toch wat gekke dingen in de winkel. Ik doe ècht wat ik zelf wil.” aldus Eva.

cLOGO WAUW

 

Laten we toch maar proberen te beschrijven wat er in de winkel te vinden is, en dan beginnen we met kamerplanten. Want daar is Eva gek op en de winkel staat er vol van! Met als goede aanvulling een mooi assortiment prachtige kunst- en droogbloemen – wist je dat deze weer helemaal hip zijn? Dan vind je bij WAUW cadeauartikelen, sieraden, en een klein beetje fashion (kimono’s en lamswollen producten). En verder meubilair en heel veel andere zaken voor het interieur, die nogal afwijkend kunnen zijn – maar de kracht van WAUW zit ‘m nu juist in die eclectische, kleurrijke en soms wáánzinnige collectie waarmee Eva haar winkel weet te vullen.

wauw collagee

De Fred is voor Eva altijd al een soort droom geweest: “Ik dacht altijd: als je dáár een winkel hebt… Dit is namelijk echt een topstraat, altijd gebeurt er hier wat. Het is een gevoel, ik heb daar altijd wel een ideaalbeeld van gehad. Ik voel me heel lux als ik hier ben!” Ze ziet de andere ondernemers op de laan ook niet als concurrenten, iedere winkelier heeft een eigen ‘vibe’ volgens Eva. Het gaat volgens haar niet over dat er op de hoek ook planten worden verkocht – mensen vinden overal wel wat ze leuk vinden. Maar de winkels geven haar energie, en die flow stroom in verschillende gedaantes terug in de winkels en dàt is nou precies waar mensen voor terugkomen en blij van worden. WAUW is zeven dagen per week open: “Zolang ik hard ga, gaat het goed!”, aldus Eva. 

wauw voorkant

 

Sammi Living
Mireille Huisman en Sabine ter Hofstede kennen elkaar al 20 jaar vanaf het moment dat Sabine voor de klas stond van de kinderen van Mireille, en sindsdien zijn ze vriendinnen. De dames hebben de afgelopen jaren een boel verschillende dingen gedaan. Sabine heeft in het onderwijs gezeten en is kunstenares geweest. Mireille heeft een passie voor styling en interieur en heeft woningen en etalages ingericht, ze had dus had al affiniteit met de lifestyle-hoek. Dus toen Sabine haar benaderde met het idee van Sammi Living, wilde ze graag met Sabine het avontuur aangaan – ze vullen elkaar namelijk heel goed aan. Vandaar ook de gekozen naam ‘Sammi Living’ – Sabine met Mireille.

 

sammidames


De Fred was wel ècht een locatie waar Mireille en Sabine hun winkel wilde openen: “Dit is waar we zelf regelmatig komen en ook veel vrienden hebben zitten, dus we komen heel veel op De Fred. Daarom wilden we hier graag starten, en gelukkig is dat gelukt! We hadden geen voorkeur, maar we zijn heel bij dat we op Fred-noord zitten. Het voelt goed, iedereen is enthousiast – ook de andere ondernemers. We zijn blij met het prachtige hoekpand, het is een goede locatie met veel grote trekkers in de buurt en we zitten in de loop.” aldus Mireille. En het pand is volledig verbouwd, dus vergeet vooral niet door te lopen naar achter, want daar bevinden zich nog een aantal ‘verborgen’ plekjes!

 

sammicoll

 

Sammi Living verkoopt een ruim assortiment aan bijzondere lifestyleproducten tegen een betaalbare prijs, en het liefst anders dan anders. Om de twee weken wordt er ingekocht en soms hebben ze maar drie of vier stuks van een item, dus op=op. Door elke twee weken opnieuw in te kopen proberen ze mensen te verleiden weer even langs te komen en een blik te werpen op het nieuwe aanbod in de winkel. De communicatie verloopt vooralsnog via hun Facebookpagina, de website is ‘under construction’.


“Het is een warm bad hier op De Fred, de mensen zijn erg enthousiast. We zijn de maandagen op zoek naar leuke nieuwe, originele items – en dus gesloten. Alles in de winkel is te koop en de koffie en thee staan voor je klaar!” aldus Sabine.

 

cLOGO Sammi

 

Artikel geschreven door Sandra Rovers van i-organize.it.

Klik HIER voor de FB-pagina van WAUW Warenhuis
Klik HIER voor de instagram van WAUW Warenhuis
Klik HIER voor de FB-pagina van Sammi Living
Klik HIER voor de instagram van Sammi Living