Deze maand zit Sunday’s 25 jaar op onze laan, dus tijd voor een feestje. Vanaf vrijdag 8 maart a.s. is het dan ook tien dagen achter elkaar zonnen met hoge kortingen en leuke acties bij Angela en haar team!

sundays teamfoto 

Het leuke is dat Sunday’s op De Fred ook ooit de allereerste Sunday’s was die open ging, dus dat is wel bijzonder. Toen was Angela ter Heege (48) nog geen eigenaresse, dat is in 2010 gekomen nadat ze de vorige eigenaar tegenkwam op een verjaardag en die aan haar vroeg of dit niet iets voor haar was. Na een achtergrond in zowel de dienstverlening (verpleging) als de financiële sector (bankwezen, begeleiden van fusies) vond ze dit wel een leuke nieuwe uitdaging en heeft ze de zaak overgenomen. Angela is het gezicht van Sunday’s, maar met een geweldig èn trouw team van medewerksters om zich heen, in totaal 12 dames die gezamenlijk 14 diensten per week vervullen. Want Sunday’s is 7 dagen per week open van ’s ochtends vroeg tot 's avonds laat!

Angela heeft het nog steeds enorm naar haar zin: “Het mooie is dat al mijn eerdere professionele ervaringen hier samenkomen: dienstverlening, gastvrouwschap, inkoopbeleid, personeel, financiën – alle facetten vallen samen in deze job. En het is een leuke business, we willen de mensen graag in de watten leggen en maken er een klein feestje van als ze hier zijn. Het is een luxe, iets fijns dat je kan ondergaan bij ons; mensen zijn dus altijd blij als ze naar buiten gaan!” 

sundays buiten

Verandering van focus
Er is de afgelopen jaren wel wat veranderd in zonnebank-land. Waar men vroeger graag alleen heel bruin wilde worden, is de focus de laatste jaren verschoven naar geZONdheid en medisch gebruik van de zonnebank. Denk aan vitamine D, de vaak vergeten vitaminen, die je opdoet in de zon én onder de zonnebank. Sunday’s ziet een grote stijging van het aantal mensen dat bij hun komt vanwege een vitamine D tekort. Maar ook voor de nodige ontspanning kan de zonnebank van dienst zijn, en soms zelfs op medisch advies.

Angela: “Waarom ben je in de zomer nooit ziek en grieperig? En waarom zijn er in de winter veel mensen chagrijnig, zitten ze niet lekker in hun vel of worden sneller verkouden of ziek? Dat komt vaak door een vitamine D tekort. Dan krijgen mensen regelmatig het advies om een zonnebankkuur te doen. Je huid is je grootste orgaan, dus je bouwt het gelukkig snel weer op. Mensen met last van overmatig acné en psoriasis gaan medicinaal onder de zonnebank. Zeker met acné zorgt het UVA en UVB licht voor het verminderen de talgproductie en dus een betere huid. Voor mensen die last hebben van een zonneallergie is het zeker ook raadzaam om voordat je op vakantie gaat naar een zonnig oord eerst even een kuurtje bij ons te doen. Ten eerste wordt je huid wat dikker, dus die kan dan meer hebben. En daarnaast bouw je meer bruinkorrels op, de natuurlijk zonbescherming in je huid zelf. Twee weken voordat je op vakantie gaat een kuurtje bij ons, en je hebt dubbele bescherming en minder kans op verbranding op vakantie!”

logo sundays

Voor ieder wat wils
De bruinkorrels in de huid bepalen wat voor een type huid iemand heeft, er zijn in totaal vijf verschillende huidsoorten. Afhankelijk van het huidtype bepalen ze bij Sunday’s welke bank geschikt is. Elke bank heeft blue D-lite lampen waarmee de zon, precies zoals deze bij de Middellandse Zee schijnt, wordt nagebootst. Compleet met UVA en UVB, maar wel met filters ter bescherming.

Sunday’s gebruikt dus in alle zonnebanken deze blue D-lite lampen, een gepatenteerd methode waarbij er los van het bruiningsresultaat ook nog eens extra vitamine D wordt aangemaakt. Dat zorgt er weer voor dat het cortisol-niveau omlaag gaat (minder stressgevoel) en het endorfine-niveau omhoog (meer geluksgevoel). En sinds een paar maanden zijn er twee hightech zonnebanken bijgekomen met collatan-lampen, de Cube+. Deze lampen maken collageen aan, het stofje dat de huid rimpelvrij houdt en zorgt voor een jeugdige uitstraling en intensievere bruining. “Ook leuk om te vertellen is dat deze zonnebanken gebruik maken van de eerste LED-technologie om te bruinen. Als vervanger van de Tl-buis verbruiken deze lampen vele malen minder energie, wat het stroomverbruik natuurlijk weer ten goede komt. We maken ook al jaren gebruik van groene stroom!” voegt Angela er nog aan toe.

zonnebank

Mocht u om wat voor een reden nou niet onder de zonnebank mogen of kunnen, dan hebben ze bij Sunday’s ook de volautomatische spraycabine waar u middels de iSpray binnen 10 minuten een cosmetisch bruin kleurtje krijgt. Dat alles afgesteld op de kleurnuance van uw eigen huid en 100% natuurlijk. Dus zeer geschikt wanneer u een onverwachts feestje heeft, maar ook voor jongeren is deze cabine beschikbaar. Want in tegenstelling tot de zonnebank, is de spraytan-cabine geschikt voor alle leeftijden. En het kleurtje is zo weer te verwijderen onder de douche met scrub! 

In totaal heeft Sunday’s op De Fred 13 cabines en één zonnestoel. Ze adviseren om gebruik te maken van een pre-sun wanneer u komt zonnen. Dat is een speciale crème die verzorgt en beschermt de huid tegen uitdroging, maar zorgt er ook voor dat de huidpigmentatie egaal naar boven komt. In tegenstelling tot de buitenzon waartegen u zich dient te beschermen, wilt u bij de zonnebank juist iets op uw huid dat het pigmentatieproces (de bruining) stimuleert en extra effect geeft. Bij Sunday’s informeren ze u hierover, en bewaren zij het door u aangeschafte product zodat u nooit zonder zit tijdens de behandeling!

sundays binnen

Salon Boven
Los van Sunday’s is er op de eerste verdieping een schoonheidssalon, Salon Boven Beauty & Nails, ook gerund door Angela. Hier zijn verschillende disciplines aanwezig zoals een nagelstyliste en een schoonheidsspecialiste, maar ook Smile Effect om uw tanden witter te laten maken. Volgens Angela vinden klanten het prettig iets meer onder één dak te kunnen doen dan alleen zonnen. De zaak gaat dan ook voorspoedig en hanteert dezelfde openingstijden als Sunday’s. Mocht u ’s avonds na 10 uur een afspraak willen maken, dan kan u naar boekingssite www.treatwell.nl voor het maken van een online-afspraak en het inzien van verschillende reviews.

logo salon van boven

Feest-10-daagse
Maar terug naar Sunday’s en hun feestje, want 25 jaar is niet niks en daarom is het dus 10 dagen feest met leuke kortingen en prijsacties. Er zijn diverse aanbiedingen, waaronder 22 minuten zonnen voor maar € 10,- met daarbij een gratis zakje pre-sun t.w.v. € 8,50. “Dan zon je toch bijna voor niks?!”, lacht Angela…

sundays banner

En ook de Spraytan is 10 dagen lang in de aanbieding. Een Full Body Treatment, inclusief aroma, kost dan maar € 14,95 i.p.v. € 24,95. Er zijn ook nog andere kortingen, en er is een leuke winactie in de zaak zelf: raad hoeveel zakjes er in de grote vaas zitten en maak kans op een leuke tas gevuld met Australian Gold producten. Om e.e.a. feestelijk in te luiden zal er vrijdag 8 maart vanaf 13 uur een glaasje bubbels geserveerd worden bij Sunday’s. U bent dus van harte welkom voor een hapje, drankje en een zonnetje! Komt u ook langs? 

sundays vaas

Meer weten?
Check HIER hun website.
Check HIER hun winkelpagina op onze site. 
Check HIER hun Facebookpagina.
Check HIER hun 360⁰ view van de salon.

Artikel geschreven door Sandra Rovers, i-organize.it.
Foto's door Dick Teske en Sunday's.