De herenmodezaak van Roy van de Houwen (52) wordt de hele maand februari verbouwd, daarom verhuist hij met de collectie voor één maand naar de overkant.

Het is 19 jaar geleden dat de winkel op nummer 171 voor het laatst is gerestyled, dus Roy vond het tijd voor verandering: “Ik heb een heel klassiek imago en daar wil ik een klein beetje van af. Het is niet zozeer dat ik wil moderniseren, als wel actualiseren. De wat vlottere 40-50 jarige man loopt nu mijn winkel voorbij en die wil ik ook proberen te raken.”, aldus Roy. En daarom wordt niet alleen het interieur aangepakt bij Slot Menswear, ook de buitenkant wordt veranderd. Maar over de collectie hoeft u zich geen zorgen te maken, hier worden geen veranderingen in aangebracht. Slot is sterk in basics, casuals en confectie en heeft zo’n 200 pakken in de winkel. Roy heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zijn vaste klantenkring zal blijven komen.

slot roy

Van zaterdagkracht tot eigenaar
Roy begon 35 jaar geleden met een bijbaantje als zaterdagkracht bij wat toen nog J.A. Slot heette. Er waren toen twee damesmodezaken op De Fred en Leidsenhage, en de herenmodezaak ook op De Fred. Roy was multi-inzetbaar en deed ook veel in de damescollectie. De bedrijfspanden waren eigendom van familie, maar werden in de jaren ’90 werden verkocht. De zwager van de familie heeft toen samen met Roy de herenmodezaak op De Fred overgenomen. Een paar jaar later hebben ze een herenmodezaak op de Van Hoytemastraat geopend.

Roy: “Toen ik een jaar of 30-35 was, heb ik hem gevraagd dat wanneer-ie ooit de intentie zou hebben om de zaak te verkopen, ik dan de eerste kans mocht krijgen om deze over te nemen. En zo is het gegaan, op mijn 40e werd ik ondernemer, de eerste zes jaar als mede-eigenaar en daarna op eigen benen. Heel leuk, en dan ben je ineens 52…”

En nog steeds naar je zin?
“Ja, ja, heel erg! En nu natuurlijk helemaal… Kijk, bij de vorige verbouwing zat ik erbij en hoorde ik het allemaal aan, maar ik had geen beslissingsbevoegdheid. Dat is ook begrijpelijk. Maar nu bepaal ik wat er gaat gebeuren. Ik luister wel naar mensen natuurlijk, maar het wordt echt mijn ding.”

Tijdelijk aan de overkant
Per heden is Slot Menswear dus tijdelijk te vinden aan de overkant op nummer 164, waar voorheen The Welsh Bakestone zat. Een groot deel van de collectie is hier te vinden. Roy heeft mazzel gehad, vindt hij zelf. Het pand staat al even leeg, maar is wel al verhuurd. Gelukkig was de nieuwe huurder genegen om het pand, in afwachting van zijn eigen voorbereidingen, voor een maand aan Roy te verhuren. Het gemis is voor de klanten op deze manier tot een minimum beperkt en Roy kan de verbouwing goed overzien.

De vernieuwde winkel gaat weer open per vrijdag 1 maart met de start van het nieuwe seizoen!

slot intro 3

Artikel geschreven door Sandra Rovers, i-organize.it