Hij kwam aan in stijl per stoomkoets en heeft vervolgens van alles gedaan op onze laan…

Aankomst
Het begon bij Paagman, waar de stemming er al goed inzat door muziek van Pietenband de Notenstrooiers en waar de Sint werd onthaald door Kirsten van Dissel. Er waren een boel kindjes die zich hadden verzameld in Villa Paagman, waar de Sint samen met zijn hoofdpiet de tijd nam voor iedereen. Klik HIER voor een link naar een filmpje van de aankomst. 

SINT aankomst

 

Fred-zuid

Hierna vertrok de Sint met zijn hoofdpiet richting Fred-zuid, waar hij tijdens zijn wandeltocht verschillende winkels aandeed waaronder het Brabants Lederwarenhuis en Chox Chocolaterie, want aan zulke bonbons kon de Sint natuurlijk niet voorbij gaan…. Verder ging de Sint met alle kindjes die hij tegenkwam (en soms ook hun ouders) op de foto en werden er heel wat high-five’s uitgedeeld!


Eenmaal op Fred-zuid heeft de Sint de geknutselde schoentjes bekeken die al waren ingeleverd bij Alpina Bloemen en Nolten Kids, en vervolgde hij zijn tocht richting Rob Peetoom. Want na al die wind was de Sint wel toe aan een touch-up! Maikel van der Valk heeft de Sint hoogstpersoonlijk in de krullers gezet en hier en daar wat bijgepunt, terwijl er een grote groep kinderen buiten voor het raam stond om maar niks van deze hilarische situatie te hoeven missen. Klik HIER voor een link naar een filmpje van de touch-up. 


SINT Fred zuid

SINT peetoom

 

Fred-midden
Toen de Sint er weer helemaal hip & happening uitzag, ging de tocht verder over Fred-midden: hier heeft de Sint een oogmeting gehad bij Kijk! Knoester Optiek en gelijk even een zonnebril gepast voor als hij weer terug is in Spanje, en heeft hij een stuk kaas gesneden bij Kalkman Specialist in Kaas om ook mee terug te nemen naar Spanje. Na zulke inspanningen moest Sint natuurlijk even bijkomen, dus heeft hij warme chocolademelk gedronken bij Doppio, samen met de winnaars van de prijsvraag die Doppio eerder had uitgeschreven.


SINT kids

SINT Fred midden

 

Fred-noord
Op naar Fred-noord, waar Sinterklaas bij Simon de Vogel werd onthaald door Sander Geenen, die een prachtige tapas-schaal voor de Sint had bereid en samen met hem een slokje wijn dronk. De Sint was verrukt, zulke lekkere tapas hebben ze in Spanje niet eens! Na de dames van Garbo Mode te hebben geknuffeld en zijn hulp-Sinten bij Kaatje aan de Rein te hebben bedankt, ging hij even liggen bij Engering Slaapcomfort. Klik HIER voor een link naar een filmpje van Sinterklaar bij Simon de Vogel.


SINT Fred noord

 

Afscheid
Om daarna op weg te gaan naar de laatste halte van de dag: zijn schatkamer in ’t Haagsch Snoephuis. Hier had zich inmiddels een menigte verzameld die stond mee te zingen en dansen met de Notenstrooiers, om Sinterklaas uit te zwaaien. Na het bezoek aan zijn schatkamer kwamen Sint en zijn hoofdpiet op het balkon tevoorschijn om door iedereen uitgezwaaid te worden! Sint en Piet vervolgden hun weg via het dak… Klik HIER voor een link naar een filmpje van het afscheid. 


SINT afscheid


Het was een fantastische dag voor jong én oud en bij deze bedanken wij de organisatie en alle ondernemers voor hun inzet en enthousiasme. Dank u Sinterklaasje, en tot volgend jaar op De Fred!


SINT spiegel

 

Foto's in dit artikel zijn gemaakt door Richard Mulder Fotografie. Voor een link naar al zijn foto's, klik HIER.

Artikel geschreven door i-organize.it. Voor een link naar onze eigen foto's op FB, klik HIER.