Afgelopen maart is Anne&Max geopend op Frederik Hendriklaan 166. We gingen langs om te horen hoe het gaat.


AM Sander

We hadden een afspraak met Sander van Bentem, 33 jaar en franchiseondernemer (dus eigenaar) van Anne&Max op De Fred. Sander is een oudgediende in de horeca en dit is niet zijn eerste zaak. Na op zijn negentiende de opleiding Horecaondernemer te hebben afgerond is hij een paar jaar bedrijfsleider geweest bij La Fontaine in Kijkduin, waarna hij zijn eigen zaak opende op Scheveningen.

Sander: “Het was eigenlijk nooit de bedoeling om te gaan franchisen. Ik had mijn eigen concept bedacht en wilde dat gaan uitbreiden richting Frederikstraat. En toen zag ik dat Anne&Max franchisenemers zocht. Ik kende het hele concept niet, maar ik ben wel geïnteresseerd in formules en ben dus gaan kijken. En het was gewoon bijna hetzelfde als wat ik in gedachte had! Toen heb ik me ingeschreven met de insteek om te leren van hoe zij het deden. Maar na een paar goede gesprekken met Wobbe van Zoelen (eigenaar Anne&Max), waar ik gelijk een klik mee had, dacht ik in 2013: waarom niet, ik ga het gewoon doen!”

 AM buitenfoto AM interieur zijraam

Sander heeft toen Anne&Max in Leiden geopend, wat vanaf dag één gelijk een succes was en nog steeds is. Maar hij komt oorspronkelijk uit Den Haag en wilde altijd al iets beginnen op De Fred. De liefde komt namelijk van oudsher: “Ik ben opgegroeid in Kijkduin, maar we kwamen hier vaak naartoe. De Fred is een soort dorpje midden in de stad, heel gemoedelijk.” aldus Sander. Vandaar dat hij heeft gewacht tot er een geschikt pand op de laan vrij kwam, want het kon niet zomaar elk pand zijn. Hij wilde graag een hoekpand voor het daglicht en ruimte voor terras. Dat is gelukt, en het leuke is dat die gemoedelijkheid die hij vroeger als kind al ervaarde op De Fred, er nu nog steeds is volgens Sander: “Ik zie het nu terug in mijn eigen zaak: iedereen die hier komt kent elkaar en groet elkaar, de buurman zit hier met zijn babyfoon, mensen komen hier werken met hun laptop. Het is nog steeds een gezellig buurtje en dat spreekt me aan, het gevoel dat ik hier krijg vind ik nergens anders.”

AM introfoto

 
Anne&Max op de laan
De zaak op De Fred heeft voor elk moment van de dag mooie producten in het assortiment: steengoede koffie, heerlijke ontbijtjes en een bijzondere lunchkaart met veel authentieke streekproducten. Op de kaart staat niet zomaar een broodje gezond, maar bijvoorbeeld één met vijf-groentehumus, of bietenhumus, of ingemaakte groente… Maar ook een super clubsandwich, gemaakt van desembrood met Franse kippetjes en vers gebakken bacon. Voor mensen die vegetarisch of vegan zijn is er ook veel keus, en allergenen zijn geen enkel probleem, aldus Sander: “We zijn superflexibel. We leiden ons personeel goed op, dus hebben we het in huis, dan maken we het voor je!”

AM salade AM sandwich

Verder hebben ze een High Tea en een High Wine, Haagse biertjes van Eiber en dingetjes voor de borrel. En die borrel, daar is Sander iets mee begonnen: “Ik heb de Aperitivo geïntroduceerd, waarbij je elke laatste vrijdag van de maand tussen 16:00-19:30 uur kan komen borrelen. Voor maar 10 euro per persoon krijg je een goed glas wijn of een speciaal bier en wij zetten een buffet neer met bruscetta’s, kaasjes en vleesjes waar je lekker van kan eten. Je moet het niet zien als vervanging voor de maaltijd, maar je kan er lekker hapjes van nemen.”

De winkel zelf is mooi en strak ingericht met een huiselijke sfeer en verschillende hoekjes en plekjes met elk hun eigen vibe. Sander vertelt: “We willen echt een huiskamer zijn voor onze gasten, dus de sfeer is redelijk informeel hier. Die setting willen we aanhouden.”

AM interieur geel AM interieur groen

Die setting vindt u ook terug boven in de zaak, want daar is een hele mooie ruimte voor groepen tot 18 personen voor feestjes, partijen, vergaderingen of lunches; alles is bespreekbaar (alhoewel Sander een vergunning heeft tot 22 uur en zijn buren graag te vriend houdt). Als er geen groepsreservering is, kan u gewoon naar boven lopen om daar te werken met uw laptop, of lekker rustig te zitten kletsen of een magazine lezen – het is in principe altijd open.

AM boven

Meer weten? 
Klik HIER voor de winkelpagina.
Klik HIER voor hun Facebookpagina.
Klik HIER voor hun website.

(artikel geschreven door Sandra Rovers, i-organize.it)