Wat is een BIZ?
Vroeger waren alle winkeliers verenigd in een Winkeliersvereniging, maar sinds 1 januari 2015 is de Wet op Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in werking getreden. Deze wet maakt het mogelijk een BIZ op te richten in een winkelgebied, waarmee alle ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun (bedrijfs)omgeving. Een BIZ is dus een instrument vóór en dóór ondernemers, waarin alle kosten en investeringen in de bedrijfsomgeving verdeeld worden over álle ondernemers binnen dat gebied. Iedereen is immers lid en betaalt een jaarlijkse BIZ-bijdrage.

De BIZ is verdeeld in verschillende deelgebieden:
- Schoon, heel & veilig
- Uitstraling & attractiviteit
- Marketing, promotie & evenementen
- Organisatie, interne communicatie & samenwerking
- Duurzaamheid, bereikbaarheid & overig
- Management & administratie

BIZ-bestuur
Aan het hoofd van de BIZ staat het bestuur. Hieronder stellen wij de leden van het bestuur BIZ Frederik Hendriklaan aan u voor:

Yvette Schmale - voorzitter
Yvette is samen met haar man Wim eigenaar van Parfumerie Frederik Hendriklaan (Douglas) en een ‘oude rot’ in het vak met veel bestuurlijke ervaring. Ze zat al in diverse (BIZ-)besturen voordat ze voorzitter werd van onze BIZ en weet dus waar ze het over heeft. Daarnaast heeft ze een groot netwerk binnen gemeente Den Haag. Yvette houdt zich samen met Fabian Paagman (zie hieronder) bezig met de aankomende herinrichting, waarbij ze regelmatig aanschuift bij verschillende overleggen om onze belangen zo goed mogelijk te behartigen.
yvette hoed 2

Fabian Paagman - penningmeester
Fabian is, samen met zijn zus Nadine, eigenaar van Paagman, een begrip in Den Haag en omstreken. Fabian is eerder al bestuurslid geweest en is nu penningmeester van de BIZ. Zoals gezegd is hij samen met Yvette de vertegenwoordiging van de BIZ voor het herinrichtingproject, iets waar hij zich vol overgave mee bezig houdt. Fabian is ter zake kundig en zijn professionaliteit is een aanwinst voor het bestuur.
fabian paagman 2

Robert 't Hart - secretaris
Robert is samen met zijn man Martin eigenaar van ’t Haagsch Snoephuis, de kleinste winkel op De Fred. Robert is secretaris van de BIZ en in die hoedanigheid aanspreekpunt voor velen. Los van de dagelijkse gang van zaken houdt hij zich vooral bezig met de evenementen op De Fred. Met zijn tomeloze positiviteit, niet aflatende energie en groot buurtnetwerk is hij het gezicht van het bestuur en weet hij een boel mensen achter zich te scharen. Zo heeft hij vorig jaar bijvoorbeeld de Haage Hoed Familiedag tot een groot succes gemaakt!
robert 2

Wim Schmale - algemeen bestuurslid
Wim is de echtgenoot van Yvette en heeft afgelopen zomer de werkgroep Feestverlichting voorgezeten, die in samenwerking met BIZ Aert van der Goesstraat de nieuwe feestverlichting voor het winkelgebied heeft uitgekozen. Wim is een rots in de branding, houdt altijd het hoofd koel en laat zich niet gek maken.
wim

Xandra Gieben - algemeen bestuurslid
Xandra heeft op De Fred de damesmodezaak Boetiek Nouveau én heeft een achtergrond in marketing en communicatie. Xandra zal haar expertise de komende tijd o.a. in gaan zetten voor de externe communicatie omtrent de op handen staande herinrichting. Ze is scherp en proactief, wat in deze goed van pas zal komen!
the x

Wanda Bogaarts - kandidaat algemeen bestuurslid
Wanda is Retailpartner (ze vormt samen met haar collega Luc Sligchers de directie) bij Specsavers op De Fred en wil graag toetreden tot het bestuur. Daarom is Wanda de afgelopen maanden een paar keer aanwezig geweest bij bestuursvergaderingen om kennis te maken met het bestuur en het werk dat zij verricht. Het bestuur heeft haar vertrouwen uitgesproken over de toetreding van Wanda. Op de ALV van maart a.s. hoopt het bestuur dat de leden van de BIZ akkoord zullen gaan met de toetreding van Wanda.
Wanda Bogaarts

Sandra Rovers - support bestuur
Sandra is professional organizer en eigenaar van i-organize.it, en ondersteunt het bestuur (ze is dus geen bestuurslid) bij administratieve- en organisatorische werkzaamheden. Daarnaast beheert zij de Facebookpagina van De Fred en onderhoudt ze de website www.defred.nl met artikelen en het up-to-date houden van de winkelpagina’s. Dit is het vijfde jaar dat zij werkzaam is voor de BIZ.
sandra

Tot dusverre dit kijkje in de keuken van De Fred, we hopen dat u het leuk vond! Mocht u ons willen bereiken dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een berichtje op onze Facebookpagina.