Een aantal nieuwe winkels staat op stapel dit jaar, waarvan zaterdag 13 januari jl. de eerste zelfs al is opengegaan! Het betreft in dit geval een nieuwe winkel van bekende ondernemers, want Poush is van het oude Ibericus-pand schuin naar de overkant verhuisd. De dames, die verschillende concepten voeren in hun winkel, zijn voortaan te vinden op nr. 245 (voorheen By Jules).
nieuwe winkel poush logo poush 1

En wellicht heeft u gezien dat de verbouwing van het oude Ibericus-pand is begonnen, hier opent Rob Peetoom over een aantal maanden een nieuwe salon.

rob peetoom


Laatst hebben wij op onze Facebookpagina al bekend gemaakt dat het koffieconcept
Anne & Max zal openen op nr. 166-CA (voorheen DA van ’t Hof). Anne & Max is een freshfood&coffeecafe, zoals ze het zelf noemen, waar u elke dag welkom bent voor ontbijt, koffie, lunch, high tea en borrel – ‘Jouw huiskamer in de stad’. Klik hier voor een kort filmpje.

anne en max

Naast Eet-idee Koot op nr. 230-B, waar de Spijssalon zat, komt een uitgiftepunt van IJssalon Luciano, meesterijsbereider! Klik hier voor een filmpje over IJssalon Luciano.

lucianos


Verder is het helaas zo dat Organic food for You op 27 januari a.s. sluit. Ze zeggen hier zelf het volgende over op hun Facebookpagina:

"Na de eerste twee super jaren kwamen er teveel collega’s op gebied van food in de straat, dit leverde de laatste twee jaar van ons 4-jarig bestaan op de Fred teleurstellende cijfers op, we moeten de koek samen delen, maar helaas is de koek niet groot genoeg. Naast dat wij onze vaste klanten bedanken voor hun steun willen wij het gehele team en in het bijzonder de drijvende kracht Marianne danken, wauw wat hebben jullie je best gedaan om elke dag weer een prachtige winkel met een vette glimlach neer te zetten, heel veel respect voor jullie betrokkenheid!"

organic

Wanneer er andere verderingen voor wat betreft het winkelaanbod plaatsvinden, dan zullen wij u hier uiteraard over berichten.


Evenementen

Verder hebben we dit jaar natuurlijk weer een boel evenementen op De Fred.

We beginnen in april met Koningsdag, de jaarlijks terugkerende feestdag voor jong en oud wat traditiegetrouw altijd een volle bak is op de laan.

Niet lang daarna zal de HomeMade@DeFred weer plaatsvinden, volop gezelligheid en kraampjes met authentieke (streek)producten en lekkernijen. Klik hier voor het fotoalbum van HomeMade@DeFred van vorig jaar.

Nieuw in 2018 is Halloween, wat we voor het eerst uitgebreid gaan vieren – wees dus voorbereid op een griezelige oktobermaand!

En in november hebben natuurlijk de intocht van Sinterklaas, met de hele maand door Sinterklaasactiviteiten met als klap op de vuurpijl een bezoek van de Sint zelf in het weekeind voor 5 december.

De rest van de maand december zal als vanouds weer in het teken staan van Kerst.

Dus volop nieuwe energie op De Fred in dit nieuwe jaar, zorg dat u er niks van mist!