Op de ondernemersborrel van het MKB Den Haag afgelopen november in het Gemeentemuseum maakte wij kennis met onze nieuwe burgemeester Pauline Krikke. Deze kans konden we niet laten liggen, dus nodigde wij haar uit voor een bezoek aan onze laan. De burgemeester reageerde zeer enthousiast en wilde het bezoek het liefst dit jaar nog laten plaatsvinden. Zo gezegd, zo gedaan!

Op donderdag 21 december om negen uur kwam mevrouw Krikke aan bij Paagman, samen met haar gezelschap Eva Schuurman, en werd daar ontvangen door een deel van het bestuur BIZ Frederik Hendriklaan, te weten Yvette Schmale (voorzitter), Fabian Paagman (penningmeester) en Robert ’t Hart (secretaris), en vaste ondersteuner Sandra Rovers (i-organize.it), tevens organisator van dit bezoek. Na een rondje door Paagman werd er koffie gedronken in het Kicking Horse Café. De dagelijkse gang van zaken op De Fred werd besproken en natuurlijk kwam de op stapel staande herinrichting aan bod.

 artikel BM Villa Paagman artikel BM Kicking Horse

 

Bezoek ondernemers
Toen was het tijd voor een kennismaking met de laan en ondernemers zelf, en heeft de burgemeester een aantal winkels bezocht. Als eerste het Brabants Lederwarenhuis. Hier werd zij ontvangen door Erik en Karin Bodde, die deze dag toevallig ook het Haagse merk Secrid in de winkel hadden. Groot was de verrassing voor de burgemeester én haar gezelschap, toen zij beide werden verblijd met een Secrid portemonnee met daar hun namen ingegraveerd.

 artikel BM BLW 1 artikel BM BLW 3

 
Vervolgens zijn we binnen gegaan bij Kalkman Specialist in Kaas, waar Peter Kalkman trots zijn zaak liet zien aan de burgemeester. Oud-eigenaar Loek Duijndam was voor de gelegenheid ook naar de winkel gekomen. Peter vertelde over het grote aanbod bijzondere kazen die hij voert en hoe hij zich hierin heeft gespecialiseerd. Ter afscheid kreeg de burgemeester een proefzakje met wat lekkernijen mee.

 artikel BM Kalkman artikel BM Kalkman 2

 
Als laatste hebben we de burgemeester meegenomen naar Banketbakkerij Plasman, al meer dan 100 jaar een begrip in heel Den Haag. Trotse eigenaar Armand Vermeulen kwam erbij om haar te verwelkomen en vertelde kort over de geschiedenis en het succes van het bedrijf. De burgemeester kon zich hier wel zien zitten met haar moeder, en beloofde een keer terug te komen. Plasman heeft onlangs een onderscheiding gekregen voor hun speculaas(brokken), dus bij het afscheid werd hier nog iets van toegestopt.

artikel BM Plasman 3artikel BM Plasman 4

 
En toen was het alweer tijd om te gaan en stond de auto reeds te wachten om de burgemeester terug te brengen naar het Stadhuis. Al met al heeft het bezoek bijna vijf kwartier geduurd en was mevrouw Krikke erg geïnteresseerd. Het was een zeer prettige eerste kennismaking waarbij ze de tijd nam voor meerdere ondernemers op de laan en het maken van foto’s. Ze heeft een goede indruk gekregen van De Fred en wat wij te bieden hebben, en waar we naartoe willen met de herinrichting. Bij deze dank aan iedereen die dit bezoek mogelijk heeft gemaakt. Mevrouw de burgemeester, dank voor uw tijd en tot de volgende keer!