Deze week was de opening van Bakker Van Maanen op De Fred. En iedereen is prettig verrast!

 

Woensdag 5 april jl. ging de winkel op nummer 150 voor de eerste keer open, met gelijk al een boel aanloop. Er was op voorhand namelijk al een boel ruchtbaarheid gegeven aan de opening en in de dagen ervoor werden er ook broodzakken en flyers uitgedeeld op De Fred. 

 

maanen collage interieur resize

 

Winkel op De Fred

Esther Broere, medewerker Van Maanen vestiging De Fred: “De opening is druk bezocht en mensen zijn heel enthousiast, we krijgen vooral veel complimenten over de retro-stijl van het interieur. Mensen zijn ook heel blij dat er weer wat nieuws is, en zijn vervolgens ook prettig verrast over wat ze binnen aantreffen. Want Van Maanen op De Fred is niet ‘gewoon’ een bakker, we zijn veel meer!"

Als eerste is het winkelgedeelte maar een kwart van de totale zaak en wil Van Maanen wil zich hierin onderscheiden met hun vers gebakken desembrood – wat vanaf vroeg in de ochtend tot halverwege de middag gebakken wordt in de ovens van de bakkerij achterin de zaak. De cheesecake en carrotcake worden ook vers bereid door de bakkers, en is er een groot aanbod ambachtelijk wit- en bruin brood, spelt brood en zaden (spelt)brood. Maar ook ambachtelijke producten van buitenaf worden verkocht, zoals bijvoorbeeld de biologische jams van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

De rest van de ruimte is ingericht als het Bakery Café, een heel prettige en warme omgeving. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, onbewerkte materialen en de juiste accessoires. Het café heeft verschillende hoekjes en nisjes, waardoor het een intieme sfeer uitstraalt en waarin je je ook kan afzonderen. Op de lunchkaart staan verschillende broodgerechten (van het vers gebakken desembrood!), maar er kan ook besteld worden vanuit de bakkerij.

Ook in het Bakery Café worden producten geserveerd met een verhaal. "We werken samen met Crusio thee, die wij vers afwegen en precies laten trekken alvorens het wordt geserveerd. De thee komt van over de hele wereld vandaan en is met de hand geplukt. Het verhaal spreekt mensen aan en de wijze van serveren ook: je krijgt een theepotje op glas en de thee loopt eronder uit, je kan zelf kiezen hoe je het wilt tappen.”, aldus Esther.  

 

maanen collage producten resize

 

Betekenisvol ondernemen

Bakker Van Maanen is de afgelopen jaren een transitie ondergaan, omdat ze meer van betekenis willen zijn. Eigenaar Johan van Maanen: “als ondernemer is het leuk om geld te verdienen, maar wij vinden dat niet het allerbelangrijkste. We willen vooral ook leuke dingen doen, waar je als ondernemer trots op kan zijn en mensen bezieling van krijgen. Daar hoort de waardering bij die je krijgt van je klanten, maar we willen ook iets teruggeven aan de buurt. Stel dat ons team op De Fred een initiatief heeft dat ze een warm hart toedraagt, dan kan daar verbinding mee worden gemaakt. Niet in geld, maar in producten – of de winkel zelf. Als je een podium nodig hebt, maak je maar zichtbaar in onze winkel! Het is ook een kwestie van gunnen: als je kan delen, ga je ook veel meer krijgen."

De rest van de maand is er nog een speciale actie bij Van Maanen. Deze geldt echter niet op Koningsdag, maar dan zal er vast iets anders leuks zijn – want Van Maanen is ook gezellig open op deze feestdag!

maanen actie april