Organic Food for You is een compleet biologische speciaalzaak, opgericht in 2004 door Job en Eric.

 

Ze wilden ons kennis laten maken met lekker, gezond en smaakvol eten door het gebruik van biologische producten, bij voorkeur uit de regio. Dit sloeg zo aan dat er inmiddels vijf winkels zijn, waarvan eentje op De Fred. 

Frisse wind

Het is alweer drie jaar geleden dat Organic Food for You haar deuren opende op De Fred, de meeste van u zullen de winkel dus wel kennen. Maar met de komst van Mari Anne Groenhart, de nieuwe manager, gaat er een frisse wind door de winkel heen. Mari Anne is van mening dat winkelen een beleving moet zijn in een dynmische omgeving, en daarom is er al het één en ander veranderd...

Het eerste wat ze heeft aangepast is de entree. Waar voorheen een donkere markies hing en een bankje stond, is nu licht, ruimte en aanbod. Er staan grote groentekramen met een kleurrijk aanbod, die een verlengde van de winkel lijken waardoor je naar binnen wordt getrokken. En dat wil je ook, want het ziet er prachtig uit! Daarnaast wordt er gekookt in de winkel, vooral in het weekend. Er zijn dan proeverijtjes (ook van de wijnen!), er worden tips gegeven en recepten gedeeld. Dit maakt het allemaal heel persoonlijk, en dat is prettig.

Mari Anne: “Persoonlijk contact vind ik heel belangrijk, denk bijvoorbeeld aan groeten bij binnenkomst of meelopen als iemand iets zoekt. Maar ook proberen te voldoen aan de wensen van de klant als het om zaken gaat die niet standaard in de winkel zijn. Dan gaan we proberen nieuwe kanalen aan te boren om aan die behoefte te voldoen. Zo hebben we af en toe vergeten groente in de winkel, zo leuk om dat dan te kunnen aanbieden.”

 

organic intro 720x540

 Biologisch- en veganistisch aanbod

Organic Food for You heeft prachtige biologische spullen die u niet in de supermarkt vindt en waarmee ze zich zeker onderscheiden. Daarnaast is er ook een assortiment vegan producten. Ze werken samen met kleine leveranciers, voor bijvoorbeeld de Franse kazen en de wijnen. Deze laatste komen van Well of Wine en er zijn zelfs vegan wijnen, demeter gecertificeerde wijnen en wijnen zonder toegevoegde zwavel verkrijgbaar. De huisolijfoliën zijn ook heel bijzonder en komen uit Spanje en Portugal, en zijn heel divers en rijk van smaak. En het brood komt van het Vlaamsch Broodhuys. 

Verder proberen ze ook zoveel mogelijk met regionale leveranciers samen te werken. Momenteel is dat nog vooral uit regio Rotterdam, daar zijn de kleine leveranciers al veel meer in opkomst. Toch is het in de Haagse regio ook aan het groeien en worden er ook lokale producten gevoerd, zoals Kompaan bier of bijvoorbeeld de Haagse Zwam. Hiermee kan u thuis zelf oesterzwammen kweken op koffiedik, en draagt u nog bij aan de afvalreductie en duurzame- en lokale voedselproductie ook! 

En als u denkt dat ze alleen etenswaren verkopen, heeft u het mis. Er is namelijk ook een assortiment verzorgingsproducten (van o.a. Royal Green) en schoonmaakproducten – ook allemaal biologisch..

 

organic collage kaas wijn 720 organic haagse zwam resize

Vegan festival

Er is steeds meer vraag naar vegan producten, en het aanbod hiervan bij Organic Food for You wordt steeds groter. Om hier aandacht aan te geven is er op zaterdag 29 april een Vegan Festival bij Organic Food for You op De Fred. Mari Anne heeft dit eerder in Rotterdam georganiseerd en dat was een groot succes! Op deze dag zullen er allerlei verschillende leveranciers aanwezig zijn om u kennis te laten maken met hun vegan producten en waar u van alles kan proeven. Sinds kort zijn er prachtige vegan kaasjes verkrijgbaar uit Engeland, deze zullen aan bod komen. Maar ook producten van onder andere Charly’s All is Fair en Holy Nut zullen worden geprensenteerd. En nog veel meer, maar we kunnen niet alles verklappen – behalve dat het team van Organic Food for You zelf natuurlijk ook voor gaat u kokkerellen!

Al met al genoeg reden om eens een bezoekje te brengen aan Organic Food for You op De Fred - ze zijn 7 dagen per week open. Zoals Mari Anne zegt: “De Fred is een winkelstraat waar mensen een dagje uit van maken, en dan kan je hier lekker een hapje doen. Die bourgondische stijl, daar houden we van!”

 

organic vegan resize