De bekende Haagse traiteur Simon de Vogel op de Frederik Hendriklaan 70 is overgenomen door bedrijfsleider Sander Geenen. Sander werkt al bijna dertig jaar in de zaak en begon er als afwasser.

 

Simon de Vogel, de in 2011 overleden oprichter van het bedrijf, opende zijn winkel in 1979. Aanvankelijk verkocht hij vooral kaas en wijn, maar al binnen enkele jaren groeide de onderneming uit tot wat zij nu al lange tijd is: een meervoudig prijswinnende traiteur van hoog niveau. Producten als Iberico-hammen, verse truffel en mediterrane specialiteiten waren bij Simon al verkrijgbaar toen ze voor menig consument nog onbekend of uitzonderlijk exotisch waren. Later werden ook verse maaltijden aan het assortiment toegevoegd, inmiddels een goed lopend en niet meer weg te denken onderdeel van het winkelaanbod. 

 

SdV voorkant winkel

 

Sander Geenen

In 1989 kwam de toen 18-jarige student economie Sander Geenen helpen met de afwas, en na een aantal maanden verhuisde hij  naar de winkel om op donderdagavond en de drukke zaterdagen achter de toonbank te helpen. Het werken in deze branche beviel hem zo goed, dat hij zijn studie liet vallen en nooit meer bij het bedrijf is weggaan. Sander groeide uit tot bedrijfsleider en na het overlijden van Simon zette hij samen met de familie de zaak voort. Daarbij wist hij met zijn inmiddels twaalf medewerkers het hoge niveau van het traiteursbedrijf te handhaven. Op 16 maart jl. zette hij bij de notaris de handtekeningen om het bedrijf van de nabestaanden van Simon over te nemen. Van afwasser tot directeur, het klinkt als de klassieke American Dream.  

 

SdV sander bij wijn resize

 

Traiteur Simon de Vogel

De naam Simon de Vogel zal uiteraard gehandhaafd blijven, al is het alleen al bij wijze van eerbetoon aan de oprichter. En ook onder de nieuwe eigenaar zal de ‘snoepwinkel voor volwassenen’ op De Fred hoogwaardige kwaliteit blijven leveren. Dit door het brede assortiment dat in de winkel verkrijgbaar is: de ruim 15 meter lange toonbank met heel veel verse producten, waaronder diverse luxe vis- en vleeswaren, kazen, tapas, vers bereide maaltijden en desserts, maar ook soepen, belegde broodjes en lunches – en vergeet natuurlijk de wijnen niet. Thuis of op locatie kan u ook genieten van het prachtige aanbod, door middel van catering (al dan niet met partymanager) én sinds kort ook via thuisbezorgd.nl.

 

SdV collage resize 

De winkel is tegenwoordig op weekdagen geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Dus alle mogelijkheid om langs te gaan en Sander te feliciteren met deze fantastische stap!