In april bestaat Doppio 10 jaar en dat moet gevierd worden, vinden ze bij de beste koffieketen van het land! En dat doen ze door vanaf nu elke maand een bijzondere single origin ‘op de molen’ te hebben. Deze maand is dat de Ethiopische koffie.

 

doppio 10 jaar ethiopie 719

 

Over Doppio

Tien jaar geleden tijdens zijn studententijd schreef Peter van Eijl een businessplan voor een espressobar. De tijd was rijp: er was vraag vanuit het publiek, Starbucks was nog niet gearriveerd en de crisis nog niet uitgebroken. Dit zagen de banken ook in, dus hij kon beginnen in Groningen, de stad waar hij studeerde. Het was al snel een succes en er kwamen mensen bij, zoals Jonathan Teoh. Samen hebben ze het bedrijf uitgebouwd tot waar het nu staat: 32 vestigingen en een aantal gezaghebbende prijzen rijker!

Bij Doppio Espresso vinden ze kwaliteit en vooruitgang belangrijk. Duurzaamheid speelt daarbij een rol: “Duurzaamheid betekent bij Doppio Espresso niet sturen op keurmerken en logo’s, maar keuzes maken die voor gast, ondernemer en andere stakeholders op de lange termijn betere zijn”, aldus Doppio op hun website. Eén van de manieren is het gebruik van groene stroom, maar ook het 100% biologisch afbreekbare theezakje (dus ook touwtje en label, los van het zakje!).

Over vestiging De Fred

Als je Doppio op De Fred binnenloopt waan je jezelf in Italië, o.a. door het grote sfeerbeeld aan de muur. De bijzondere Kees van der Westen Mirage is ook een echte eyecatcher, waaruit de beste espresso’s tevoorschijn worden getoverd door ware Baristas. Door de volledig glazen pui heb je altijd zicht op de levendige laan, terwijl je binnen een moment van rust ervaart. 

doppio collage zaak 720

Rust om nog wat te werken (voldoende werkplekken, gratis WiFi, genoeg stopcontacten en ‘zakelijke’ lunchmogelijkheden), lekker de krant of een magazine te lezen aan de grote leestafel onder het genot van je favoriete koffie met wat lekkers, of af te spreken met vrienden en bekenden om bij te kletsen in één van de zitjes, waarbij het woonkamergevoel is gecreëerd.

Maar voor een coffee-to-go kan je ook bij Doppio terecht. En sinds kort dus ook voor de celebration coffees. Dus kom naar De Fred, vier het feestje mee en laat je verrassen door Doppio!

 

doppio collage 9 fotos 720 doppio broodjes 750