De liefde voor dieren zat er al vroeg in bij René, en toen hij op 11-jarige leeftijd eenmaal een hamster had gekocht in de plaatselijke dierenwinkel was hij verkocht. Het duurde dan ook niet lang of hij begon na school met werken in de dierenwinkel en leerde zo de kneepjes van het vak.

 

Toen René eenmaal in een winkel in Leidschendam kwam te werken leerde hij zijn vrouw Ria kennen. Ze bleken dezelfde droom te hebben, namelijk een eigen dierenwinkel. Dit resulteerde in 1982 in de opening van ‘Dé Dierenwinkel René van der Westen’ op de Frederik Hendriklaan 173.

ria en rene 35 jaar geleden     ria en rene nu

De dierenwinkel op De Fred onderscheidt zich door diverse zaken. Ten eerste – en dat klinkt misschien gek voor een dierenwinkel – verkopen ze sinds 2012 geen dieren meer. Daarentegen hebben ze een heel groot assortiment dierenartikelen en aanverwante zaken, zowel in de winkel als in de webshop, waar mensen van heinde en verre voor komen (zelfs vanuit België).

Dé Dierenwinkel heeft ook een Hondenboetiek. In deze boetiek hebben ze de grootste collectie hondenkleding van Nederland voor alle hondenrassen. Er zijn dan ook 3 pastafels aanwezig om de honden (en hun baasjes) van alle gemakken te voorzien. Ook is er een grote keuze aan hondentassen, zachte hondentuigjes en puppybenches.

rsz hondenboetiek 1

The place to be voor dé echte dierenliefhebber, tot ziens op De Fred.