Dit jaar is het honderd jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht, met daarin o.a. één van onze bekendste kunstenaar Piet Mondriaan. Vanwege dit heugelijke feit viert de stad Den Haag het feestjaar ‘Mondrian tot Dutch Design’.

 

Dit jaar zullen er in het Gemeentemuseum drie tentoonstellingen plaatsvinden, waaronder de grootste tentoonstelling ooit van Mondriaan: éénmalig alle 300 schilderijen bij elkaar op één plek – dit is nog nooit gebeurd. Deze bijzondere tentoonstelling zal op zondag 12 februari a.s. worden geopend door ZKH Willem Alexander en is die gehele dag gratis te bezoeken. Meer informatie vindt u hier

Vanwege het vieren van dit Mondriaan-jaar wordt de stad versierd. Verschillende grote objecten krijgen een Mondriaan make-over, waaronder het stadhuis (in bekende Victory Boogiewoogie-stijl), de hofvijver, Pathé op het Spui, Bilderberghotel op Scheveningen en de BNG Bank op de Koninginnegracht.

stadhuis mondriaan

Wij als ‘goede buur’ van het Gemeentemuseum zullen hier uiteraard ook aan meedoen! De komende tijd zullen verschillende winkels op De Fred versierd worden in het thema Mondriaan, om zo het thema – èn het feestgevoel – door te trekken naar De Fred. In de loop van het jaar zullen er ook verschillende acties plaatsvinden, dus houdt u onze facebookpagina goed in de gaten. Hier zullen alle actuele evenementen en acties op worden gepubliceerd.

Reden genoeg dus om een keer richting De Fred te komen, helemaal in combinatie met dit prachtige evenement in het Statenkwartier Den Haag!