Den Haag Direct, het online platform voor en door Hagenaars en Hagenezen, heeft in haar vaste item ‘Uitblinker’ laatst de verkiezing voor leukste winkelstraat van Den Haag uitgeschreven. De kandidaten waren: Piet Heinstraat, Theresiastraat, De Passage en natuurlijk de Frederik Hendriklaan.

Het was een spannende strijd, want tijdens de tussenstand stond de Piet Heinstraat nog aan kop. Maar dat lieten onze bezoekers niet over hun kant gaan… Na een inhaalslag heeft De Fred gewonnen met maar liefst 52% van de stemmen – en daar zijn we trots op!

uitblinkerverkiezing

Ook niet zo gek als je de gezelligheid en het internationale karakter van onze laan in ogenschouw neemt. De Fred en haar zijstraatjes bieden ruim één kilometer lang winkelplezier met een zeer gevarieerd aanbod: van bekende conceptstores tot ‘local heroes’, van exclusieve boetiekjes tot ambachtelijke speciaalzaken, van gevestigde zaken sinds 1909 tot hippe nieuwkomers. Op de Frederik Hendriklaan staat servicegerichtheid nog hoog in het vaandel, maar wordt tegelijkertijd ingespeeld op (internationale) foodtrends en ‘smart shopping’ concepten. De gunstige ligging tussen stad en strand en nabij bezienswaardigheden als het Gemeentemuseum, Omniversum en Madurodam, maakt de Frederik Hendriklaan tot absolute ‘must shop’ bestemming van Den Haag.

Dus tot ziens op De Fred!