Onlangs heeft Simon Lévelt verbouwd, heeft Brand Groente en Fruit een nieuwe kiosk en heeft PC070 er gewoon een winkel bij gekregen op De Fred! In dit artikel meer hierover en van alle drie een sfeerimpressie.

 

Brand Groente & Fruit Kiosk

Al jaren is de kiosk van Brand Groente en Fruit een begrip op De Fred. Het familiebedrijf is gestart in 1903 en momenteel is de vierde generatie werkzaam in de branche. De jaren waren echter af te zien aan de oude kiosk, die ondanks de charme toe was aan vernieuwing. Vier en een half jaar geleden zijn ze hierover in onderhandeling gegaan met de gemeente en afgelopen maand was het dan eindelijk zover: een prachtige nieuwe kiosk op de oude vertrouwde plek op de hoek met de Willem de Zwijgerlaan!

Rick Mos (compagnon Jan Brand): “we hebben hier zo lang en hard voor gewerkt, dit is een droom die uitkomt. We wilden het persoonlijker maken en hebben de toonbank weggehaald. Hierdoor hebben we meer ruimte voor onze producten en kunnen we deze ook mooier uitstallen. Maar op deze manier is er ook meer contact met de klant, wat het dus persoonlijker maakt. Verder hebben we een prachtige lichtinval waardoor alle producten er prachtig uitzien. Mensen die voorbij lopen draaien zich regelmatig nog even om!”

En het moet gezegd: het ziet er prachtig uit – met deze nieuwe kiosk is Brand Groente en Fruit in ieder geval klaar voor de toekomst!

 

collage Brand

Simon Lévelt

Vorige maand is de winkel van Simon Lévelt verbouwd. Reden hiervoor was o.a. dat de winkel niet meer overeen kwam met de nieuwe huisstijl van Simon Lévelt, maar ook omdat deze toe was aan een nieuwe indeling en algehele verfrissing. En dat is gelukt, de reacties zijn zeer positief!

Amy van Lien: “Het concept is gelijk gebleven en er is ook geen verandering in het assortiment. Wel hebben we nu meer ruimte om producten aan te beiden, waardoor er nieuwe dingen zijn bijgekomen. Zoals bijvoorbeeld een breder assortiment koek en chocola.”

Maar ook het ‘belevingsmeubel’ is nieuw in de winkel (rechtsonder op foto), waar gedemonstreerd kan worden hoe bepaalde dingen in zijn werk gaan. Bijvoorbeeld hoe werkt een bepaalde koffiezet-methode of hoe bereid je verschillende theeën? Dus als je het even niet meer weet met zo’n gevarieerd aanbod, vraag dan gerust om hulp en de medewerkers van Simon Lévelt staan voor u klaar!

collage Simon Lévelt

PC070

Anderhalve week geleden heeft PC070 haar tweede winkel geopend op De Fred, er zijn nu in totaal 3 winkels van ondernemers Harry Korst en zijn broer Theo. De tweede winkel op De Fred zit zowat naast de eerste winkel, met Release Kids Store er tussenin. De opening was zeer geslaagd met een boel aanloop en veel animo. “We moesten een schoenlepel gebruiken om de mensen binnen te krijgen!”, aldus Harry.

PC070 had de ruimte hard nodig voor zowel een grote assortiment als ook kantoorruimte. Harry vertelt: “We wisten al snel dat het pand vrij zou komen en zijn blij dat we deze stap genomen hebben. Het is maar één winkel verder dus je kan mensen makkelijk doorsturen. We hebben het assortiment vergroot met o.a. veel accessoires zoals netwerkkabels, HDMI-kabels, maar bijvoorbeeld ook allerlei soorten onderdelen, papier, inkt, hoesjes, etc. We zijn nu een complete computerwinkel, waarmee we het gat vullen dat Dixons achterliet.”

collage PC070