Afgelopen weekeind is Specsavers geopend op de Frederik Hendriklaan 159. Voor het eerst een opticien mèt audicien op De Fred, daar willen we meer van weten...

 

Dus hebben we gesproken met Wanda Bogaarts, directeur retail, en Luc Sligchers, directeur optiek (zie foto hieronder). Samen met Daan van Boven, directeur hoorspecialist, vormen zij de spil van de nieuwe winkel. Het team is zeer ervaren, zowel Wanda als Luc hebben beide eerder winkels gehad o.a. in Rotterdam en Lisse. Los van de gediplomeerde opticien en hoorspecialist zijn alle overige personeelsleden gecertificeerd.

De winkel op De Fred is geen franchiseformule, maar bovengenoemd team is door Specsavers zelf benaderd om de winkel te starten in een partnerschap. Hier ging een heel traject aan vooraf: er werd gekeken of de partners bij elkaar passen (zijn er geen issues, heeft iedereen dezelfde uitgangspunten, etc.), zijn ze samen in training gegaan en worden daarnaast intensief begeleid vanuit het hoofdkantoor. Dat het team serieus is blijkt ook uit het feit dat ze een paar jaar bezig zijn geweest om op De Fred te komen en echt hebben gewacht totdat er een geschikt pand vrij kwam op onze laan.

introfoto 

De combinatie van retail/opticien/audicien zorgt voor een eenheid in de winkel en onderscheid Specsavers van andere optieken op de laan. Ieder heeft zijn eigen ‘deel’, waarin ze elkaar goed aanvullen en dus meer kunnen bereiken middels het totaalpakket – en alles op hoogstaand niveau. Wanda: “Wij vinden de combinatie van horen en zien in één keer aanbieden heel belangrijk!”

Waar Specsavers op De Fred zich nog meer in onderscheid, maar dan t.o.v. van andere hoorspecialisten, is de aanwezigheid van de audicien op zaterdag. De meeste audiciens zijn in het weekend gesloten, terwijl de klant juist dan tijd heeft om langs te gaan. Wanda hierover: “Er is veel vraag naar audiciens op zaterdag, hier komen wij aan tegemoet. Het is echter wel de bedoeling dat er een afspraak van tevoren wordt gemaakt – je bent immers al gauw 60-90 minuten bezig met een hoortest. Maar als je binnen komt lopen en er is op dat moment plek, dan wordt de hoortest ook gelijk ingepland.” In de toekomst zal de audicien de hele week aanwezig zijn, maar voorlopig is dit alleen op woensdag en zaterdag. Daarnaast is de winkel het komende half jaar elke eerste zondag van de maand geopend van 12-17 uur, waarna er wordt gekeken of dit wordt uitgebreid naar meerdere zondagen per jaar – al dan niet in samenwerking met andere winkels op De Fred.

Over deze samenwerking zegt Wanda: “Het is van belang om je krachten te bundelen en er met collega ondernemers gezamenlijk een feestje van te maken. We zijn van plan om VIP-avonden te organiseren rond bijzondere momenten, denk Moederdag, wisseling van seizoenen of de feestdagen – hooguit 3 tot 4 keer per jaar. Hier starten we waarschijnlijk al mee in december, maar sowieso in het nieuwe jaar. Het draait dan om de beleving van de klant: er zal o.a. een modeshow zijn om te kijken hoe je monturen kan combineren met kleding en de mogelijkheid om je te laten verwennen door een visagiste. Dat alles in een ontspannen ambiance onder het genot van een hapje en een glaasje prosecco en een goodiebag bij afscheid.” Wanda hoopt zich hiermee, samen met collega ondernemers, te onderscheiden van andere winkels en zegt hier nog over: “Specsavers is de laatste tijd sowieso meer bezig met fashion, denk maar aan de samenwerking met Hollands Next Topmodel: modellen die een shoot moesten doen met een bril van Specsavers, waar het publiek dan op kon stemmen. Mensen komen tegenwoordig niet alleen meer naar op de opticien voor een bril om te lezen, maar ook voor de fun. En er zijn ook veel jongeren die de hele dag achter een scherm zitten en daar een bril voor nodig hebben.”

Specsavers is een groot Brits familiebedrijf met momenteel 1600 winkels in 15 landen. Hierdoor kunnen ze de prijzen leuk houden, de kortingen van de leveranciers worden doorgezet naar de klant. Wanda: “Goede oogzorg hoeft immers niet alleen voor diegene te zijn met veel geld, maar moet voor iedereen toegankelijk zijn.” En hier zet Specsavers zich voor in - al met al genoeg redenen om langs te gaan bij Specsavers, dus tot ziens op De Fred!

flyer nu open