Aanstaande zaterdag is het weer zover, de Sint komt aan in de haven van Scheveningen! 

Na aankomst vervolgt hij zijn reis richting de stad middels een rijtoer over o.a. Frederik Hendriklaan. Ook wanneer de Sint eenmaal verder is getrokken, zullen de komende weken op De Fred in het teken staan van deze goedheiligman. Hieronder ziet u de planning van onze Sinterklaasfestiviteiten:  

Op zaterdag 12 november zal er van 11-15 uur een 3 kilometer lange optocht van bijzondere voertuigen door de Frederik Hendriklaan trekken, met natuurlijk een heleboel Pieten verspreid over onze laan. We verwachten dat Sinterklaas zelf rond half twee over de laan komt. Om u warm te houden tijdens het wachten krijgt u heerlijke warme chocolademelk aangeboden door de ondernemers, en kunt u mee bewegen op traditionele Sinterklaasdeuntjes uit verschillende speakers.

Hieronder is de knutselplaat welke de afgelopen dagen huis-aan-huis (achterkant flyer) en digitaal (bij nieuwsbrief) is verspreid. De knutselplaat is een schoentje dat ingekleurd en in elkaar gezet kan worden en vanaf 12 november kan worden ingeleverd bij één van de deelnemende ondernemers, te herkennen aan een kartonnen open haard (hier zijn de knutselplaten overigens ook af te halen). De schoentjes worden op 3 december gevuld met een presentje, waarna de kinderen ze weer kunnen ophalen.

 

knutseplaat schoentje

Op zaterdag 19 november hebben we van 12:30-16:30 uur de té gekke Pietenmobiel op de Fred! De Grime Piet heeft de beste kwasten en mooiste schmink uitgezocht en in de Pietenmobiel gestopt, zodat de kinderen allemaal tot Hulp Pietjes kunnen worden geschminkt. Daarnaast loopt Ballon Piet rond over de Fred, die in een handomdraai de mooiste ballonfiguren maakt. Onder het genot van een sfeervol muziekje krijgen de kinderen limonade aangeboden.

De week erna, op zaterdag 26 november, zal Sinterklaas zelf (met uiteraard een aantal Pieten) weer een bezoek aan de Fred brengen. Dit keer neemt hij de tijd van 12:30-16:30 uur en zal hij de winkels waar eerder de schoentjes zijn gezet bezoeken om de kinderen de hand te schudden, verlanglijstjes in ontvangst te nemen en uiteraard ook om mee op de foto te gaan!

En op de laatste zaterdag voor pakjesavond, 3 december, zal de Pietenband er een muzikaal feestje van maken op de laan. Gezelligheid staat voorop, zodat het altijd een feest is wanneer de Pieten beginnen te blazen. Daarnaast wordt u als bezoeker getrakteerd op warme chocolademelk en taaitaai door ons hospitality team.
Zoals u ziet hebben wij er zin en hebben we gezorgd voor veel Sinterklaas-gezelligheid de komende weken. Tot ziens op de Fred!

20161112 poster Sinterklaas activiteiten