De titel ‘Groenteman met Ster’ wordt elk jaar uitgereikt aan ‘ambachtelijke’ groente- en fruit speciaalzaken die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. De organisatie van de verkiezing is in handen van brancheorganisatie AGF Detailhandel Nederland.

 

Er gaat een hoop voorbereiding aan vooraf, je krijgt niet zomaar een ster! “We zijn trots op ons team, want de ster is het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor onze prestaties”, aldus Giliam Koot. 

De verkiezing bestaat uit 2 delen: een meting aan de achterkant en een meeting aan de voorkant. Tijdens de metingen aan de achterkant, welke plaatsvonden tussen maart en mei van dit jaar, wordt er gekeken naar het personeelsbeleid, de financiële gezondheid van het bedrijf en de hygiëne. Wanneer de uitkomsten hiervan bekend zijn komt er een tussentijdse rapportage. Mocht het zo zijn dat de ondernemer niet voldoet aan de harde eisen voor de sterren, dan weet de ondernemer dat al in mei. Hij mag dan niet meer meedoen aan de rest van de verkiezing.

Gelukkig niet zo voor EETidee Koot, want na de positieve uitkomsten van de eerste metingen hebben daar tussen juni en augustus de metingen aan de voorkant plaatsgevonden. Er wordt dan gekeken naar de uitstraling van de winkel, het personeel, de klanttevredenheid en het product, o.a. door middel van twee bezoeken van een mysteryshopper. Dit alles resulteerde dus 17 september jl. in de ontvangst van een ster. En dat ze daarmee niet op hun lauweren gaan rusten is ook duidelijk: 

"Een ondernemer mag eigenlijk nooit stilstaan. Het proces van verbeteren en inspelen op de wensen van de consument moet continue door. De verkiezing van Groenteman met Ster helpt ons hiermee: door de strenge en gedegen beoordeling weet je als deelnemer waar je krachtis en waar je kansen liggen. Hiermee kunnen we direct aan de slag en hopen onszelf jaar op jaar te blijven verbeteren”. 

teamfoto op podium Eetidee Koot VAN SITE

Het is goed werken én uitstekend inkopen doen bij EETidee Koot. Maar zonder klanten geen ster, daarom wil EETidee Koot u de komende week bedanken voor het vertrouwen met feestelijke aanbiedingen en een lekkere attentie. 

Tot ziens op De Fred!

logo koot plus adresgegevens