Vorige maand is de vernieuwde speeltuin op De Fred officieel geopend door Wethouder Karsten Klein. En het is een groot succes!

De speeltuin op het Frederik Hendrikplein was wat aan het verouderen, dus het werd tijd voor een restyling. De gemeente heeft het goed aangepakt door in oktober vorig jaar de bewoners en kinderen uit de buurt mee te laten kiezen wat voor nieuwe toestellen zij graag wilden, en vervolgens kon er gestemd worden op het ontwerp. Begin 2016 is men begonnen met de inrichting van de vernieuwde speeltuin en 1 juni jl. is deze dus feestelijk geopend!

In de speeltuin ligt kunstgras en zijn vooral houten speeltoestellen voor kinderen tot 12 jaar te vinden. Zo zijn er klimrekken, draaitoestellen, schommels, een wip, een houten trein (die het erg goed doet bij de allerkleinste) en een trampoline. Leuk detail is dat het kunstgras lekker mee veert, dus wanneer je kleintje valt komt deze ‘zacht’ terecht. De zitplekken langs de speeltuin zijn intact gebleven, dus iedereen kan zijn/haar kroost goed in de gaten houden.

Zo ook afgelopen weekeind. Door het heerlijke weer en Home Fred Home was het lekker druk op De Fred. In de speeltuin waren dan ook een boel kinderen en de bankjes waren allemaal bezet. We hebben wat bezoekers aangesproken en om hun mening gevraagd.

 

speeltuin in artikel

 

“Het is een hele verbetering, de kinderen kunnen nu fijner spelen. Door het gebruik van hout in de wijk was er altijd al een warme sfeer, nu met de nieuwe toestellen en het nieuwe kunstgras is het weer lekker fris en fruitig.”

In negen van de tien speeltuinen heb je vooral schommels, wat erg doorsnee is, zegt iemand anders. Hier is het aanbod verfrissend, er is zelfs een special schommel voor gehandicapte kinderen bijgekomen – echt een aanwinst! Iemand vult aan: “Er staan ook genoeg toestellen voor de kinderen. Je ziet vaak na dat er na een renovatie minder speeltoestellen terugkomen, maar hier zijn er toestellen bijgekomen. De kinderen kunnen altijd ergens op of in.”

We kunnen dus concluderen dat de vernieuwde speeltuin een groot succes is en zeker de moeite waard om met je kind(eren) een bezoekje aan te brengen. Tot snel op De Fred!

(Doe-tip: op zaterdag 9 juli a.s. is er een extra pop-up speeltuin op het Frederik Hendrikplein, leuk te combineren met onze eigen speeltuin. Check onze Facebookpagina voor het evenement.)