Marqt opent haar dertiende winkel in het Haagse Statenkwartier. De duurzame winkel voor écht eten viert dit op donderdag 30 april met een proeverij voor alle buurtbewoners en collega-ondernemers

Vraag naar 2e Haagse winkel

Na de succesvolle opening van Marqt Hofweg, tegenover het Binnenhof, ontstond al snel de vraag naar een eigen’ winkel voor de bewoners van het Statenkwartier. Beide winkels versterken het draagvlak voor écht eten in de Hofstad. 

Koninklijk voorproefje op 27 april

Terwijl de werkzaamheden op Koningsdag achter de schermen nog in volle gang zijn, doet Marqt graag mee met de jaarlijkse feestelijkheden op De Fred. Er valt deze dag van alles te proeven, en ook aan de kleintjes is gedacht: zo kunnen ze koekhappen met de ontbijtkoek van onze bakkers en spijkerpoepen met wortels van onze telers. 

Stuur je favoriete Haagse product in

Na de succesvolle introductie van Kompaan Bier, exclusief verkrijgbaar in de Haagse winkel(s) van Marqt, wordt er in de nieuwe winkel meer ruimte gemaakt voor lokaal gemaakte producten. De ‘Haagsche Kakker’, het lekkerste broodje è met ù, of het beste ‘bakkie pleuah’, Marqt vraagt haar kersverse klanten om hun favoriete streekproduct in te sturen, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het winnende product krijgt, in overleg met de maker, een plekje in het assortiment. Meedoen kan t/m 31 mei.

Het pand

In de voormalige winkelruimten van Haco Lancee en Ad Schilperoort IJzerwaren wordt een winkel gerealiseerd van circa 480 m2 winkelverkoopoppervlak (WVO). Na een grondige verbouwing, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het behouden en zelfs terugbrengen van zo veel mogelijk oorspronkelijke en historische details, neemt Marqt haar intrek op deze prachtige plek.

Opening Marqt Frederik Hendriklaan op donderdag 30 april 09:00

Klik HIER voor meer info