12 november 2016
 

Zaterdag 12 november 2016

Zaterdag 12 november 2016 arriveert Sinterklaas met zijn pieten in de haven van Scheveningen en natuurlijk zal de goedheiligman ook dit jaar weer De Fred bezoeken (rond 13:15). Rondom deze feestelijke dag is er, voor jong en oud, van alles te beleven op de Fred. Bekijk hieronder het volledige programma. Dit jaar is de intocht ook live te volgen op TV West vanaf 11:00!

Maar ook na 12 november blijft Sinterklaas natuurlijk nog bij ons op de Fred voor gezelligheid en sfeer zoals dat alleen maar op de Fred kan.

Programma

Intocht, Zaterdag 12 november, 11.00 – 15.00 uur

Een 3 km lange optocht van bijzondere voertuigen met heel veel pieten en natuurlijk Sinterklaas rijdt rond 13.15 uur door de straat. Terwijl je staat te wachten wordt er, namens de ondernemers, een bekertje warme chocomelk aangeboden. Vanaf 11.00 uur zijn er al pieten aanwezig op de Fred en klinken er Sinterklaasliedjes in de straat.

Schoenzetten, 12 november t/m 5 december

Bij Paagman, VakantieXperts, Haagsch Snoephuis, Kruid en Druif, Kaatje aan de Rein, Alpina, Nolten Schoenen en Release Kids Store kun je een knutselplaat ophalen. Kleur en knutsel het schoentje en lever het in bij een van de deelnemende winkels. Op maandag 5 december kun je jouw schoentje weer ophalen en... misschien hebben de pieten er wel een verassing in gedaan.

Klik hier om de knutsel/kleurplaat te downloaden

Pietenmobiel, Zaterdag 19 november 2016,12.30 – 16.30 uur

Vandaag kom je wel hele bijzondere pieten tegen op de Fred! Ze zijn op pad met hun pietenmobiel en verplaatsen zich door de straat. De pieten schminken de kinderen tot hulppietjes, maken prachtige balloncreaties voor ze en delen bekertjes limonade uit. Mis ze niet!

Sinterklaas bezoekt de Fred! Zaterdag 26 november 2016, 12.30 – 16.30 uur

Sinterklaas en zijn pieten bezoeken de Frederik Hendriklaan. Rond 12.30 uur arriveert de goedheiligman bij Paagman, waarna hij een wandeling over de Fred zal maken samen met zijn pieten. Hij bezoekt alle winkels waar je eerder je schoentje al hebt neer kunnen zetten. Ontmoet Sinterklaas en zijn pieten, schud ze de hand of lever jouw verlanglijstje in en vergeet niet op de foto te gaan!

Pietenband, Zaterdag 3 december 2016, 12.30 – 16.30 uur

‘Daar wordt aan de deur geklopt’.... ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ Een pietenband met een breed assortiment aan Sinterklaasliedjes loopt deze middag over de gehele Frederik Hendriklaan. Zing en dans gerust met ze mee!