Mooi weer en een relaxte sfeer op de altijd gezellige Frederik Hendriklaan afgelopen zaterdag 2 en zondag 3 juli. De eerste Home Fred Home ging op zondag in première.  

Met een knipoog naar home sweet home zorgden de ondernemers op De Fred voor extra service. Er waren kraampjes van diverse ondernemers met bijzondere producten en leuke aanbiedingen, speciaal voor Home Fred Home. Door het mooie weer ontsproten er her en der ook spontane terrasjes, dit alles gecombineerd met de zon ademde een bijna Mediterrane sfeer uit.

Bijzonder was het duurzame vervoer op die twee dagen tussen 12.00 en 17.00 uur, met de opvallende beach-wings goed zichtbaar. Zomaar een ritje met één van de twee elektrische karretjes mocht. Maar er was ook belangstelling om afgezet te worden bij een halte van bus of tram. Vanaf het Haags Gemeente Museum hebben de chauffeurs heel veel bezoekers naar de laan gebracht, waarvan velen De Fred nog niet kenden. Maar natuurlijk ook veel vaste bezoekers, die regelrecht naar hun favoriete plekjes werden gebracht. 

karretje resize

Van de kinderactiviteiten werd ook gretig gebruik gemaakt. De nostalgische draaimolen maakte volop rondjes, de knutselworkshops werden goed bezocht en we zagen overal mooi geschminkte kinderen rondlopen. Er was ook een graffiti-muur, waar de wat oudere kinderen mee aan de slag konden gaan. Het resultaat is super geworden: een zeer kleurrijke uiting van De Fred, die immers ook vele kleuren heeft.

De live muziek droeg zeker bij aan de sfeer en de beleving. Zo klonken er jazz-klanken over de laan, kreeg Toon Polygoon vele kinderen aan het dansen en was de Vintage Vespascooter met sfeervolle muziek uit vroeger tijden een ear- & eyecatcher op het noordelijke deel van De Fred.

Al met al een zeer geslaagd evenement, tot de volgende keer op De Fred!

(Ga naar onze vernieuwde Facebookpagina voor de foto’s!)